Om at byde

For at byde på varer, skal du være logget ind. Du kan oprette en gratis kundeprofil her.

Herefter kan du søge og byde på alle vores varer, som er inddelt i forskellige kategorier  og du kan også søge på specifikke varer.

 

Alt efter om du byder på en onlineauktion eller fysisk auktion, Klassisk Auktion, har du forskellige muligheder:

 

  • Afgiv et enkelt bud på det næste ledige bud/beløb - beløbet står på siden for varen.
  • Eller angiv det beløb, som du maksimalt vil byde for en given vare. Dette kalder vi for max-bud:

 

  1. Vælg det beløb, som du maksimalt vil give for varen
  2. Klik på 'Afgiv bud'
  3. Bekræft dit bud
  4. Herefter vil der automatisk blive budt for dig hver gang dit bud bliver overbudt - men kun så længe beløbet er indenfor dit max-bud
  5. Du kan efterfølgende ændre dit max-bud og forhøje beløbet eller sætte det ned ved at vælge et beløb og bekræfte d

 

Kan to kunder lægge det samme max-bud?

For max-budgivning på en onlineauktion gælder princippet om "Først-til-mølle". Lægger to kunder det samme bud ind på en vare, vil den kunde, der først lægger buddet få hammerslaget. Således vil en kunde, der lægger et max-bud ind på en vare på fx max. 10.000 få varen, selvom en anden kunde senere byder 10.000 direkte. Har to kunder lagt det samme max-bud, vil begge bud optræde i budhistorikken, og det afgørende er så tidspunktet for afgivelsen af buddet. Dette gælder dog ikke for Klassisk Auktion, hvor et max-bud vil indgå som et kommissionsbud, hvor en medarbejder byder på dine vegne under afviklingen af den fysiske auktion.
Modtagelse af e-mail ved bud

På en onlineauktion vil du altid modtage en e-mail, når du afgiver dit bud, ved overbud samt ved hammerslag. Dette gælder dog ikke for Klassisk Auktion, hvor du selv skal følge med i, om du bliver overbudt.

 

Auktionshuset.com kan ikke stilles til ansvar for udefrakommende faktorer, der forsinker eller forhindrer e-mailen i at komme frem.

I tilfælde af, at et overbud skulle komme indenfor de sidste minutter af auktionen, skal du være opmærksom på, at du muligvis ikke når at få denne mail inden auktionen udløber. Hvis du vil sikre dig hammerslag på varen, råder vi dig til at følge varen i auktionens sidste minutter.

 

Budgivning på Klassisk Auktion

Klassisk Auktion er en fysisk auktion og du kan byde på følgende måde:

 

  • Mød op til selve auktionen og byd med undervejs: For at byde og købe skal du registrere dig i det pågældende auktionshus og få et bydeskilt, som du skal række i vejret, hvis du vil byde under auktionen. 
  • Live bidding: Hvis du er forhindret i at være til stede under auktionen, bliver Auktionen streamet live, og du kan byde med her på Auktionshuset.com undervejs.
  • Kommissionsbud: Du kan lægge et forhåndsbud online på et katalognummer på Auktionshuset.com senest to timer før auktionen starter. Dette gælder også, hvis du bruger vores max-bud service, som automatisk byder op til det maksimale beløb, som du angiver, du vil byde på et katalognummer. Når auktionen starter, vil dit bud indgå som kommissionsbud, hvor en medarbejder fra Auktionshuset.com byder på dine vegne undervejs. Et kommissionsbud er ikke en garanti for, at du har det højeste bud på et katalognummer.
  • Telefonbud: Du kan bestille telefonbud senest to timer før auktionen, hvor du bliver ringet op af en medarbejder fra Auktionshuset.com, som byder på dine vegne under auktionen.