Vin


Vine med historisk vingesus

Hos Auktionshuset.com sælger vi ikke blot unge vine, men også ældre vine, som ikke er til salg i butikkerne. Det er sjældne vine, der både taler til synssansen og lugtesansen, og som pirrer smagsløgene helt ud over det sædvanlige.

Ældning og forædling

Vine - og i særdeleshed ældre vine - er et følsomt produkt. Nogle vine er excellente efter mange års opbevaring, mens andre ikke kan klare tidens tand. Enhver vinflaske er en biologisk organisme, og selv om vinflaskerne har været opbevaret under nøjagtigt samme forhold, kan indholdet i dem have udviklet sig helt forskelligt. Nogle flasker kan have udviklet sig mindre godt, mens andre er forblevet gode eller endda blevet meget bedre. Netop derfor kan Auktionshuset.com ikke garantere for drikkeligheden.

Flaskestand
Vin kan fordampe gennem proppen, og jo mere vin, der svinder fra flasken, jo større risiko er der for, at vinen ikke er optimal. Når en større mængde vin er i kontakt med ilten i flasken, udvikler vinen sig nemlig hurtigere, end hvis flasken er fyldt helt op.

For flasker fra Bordeaux, Port og andre vine i flasker med markante skuldre bliver standen beskrevet på følgende måde:

På flasker fra Champagne, Rhône og Bourgogne måles stand i cm. fra proppen.

Hvordan drikkes gamle vine?
Vinflasker, der er ældre end 30 år, skal som udgangspunkt ikke iltes før indtagelse, men drikkes umiddelbart efter, at de er åbnet.