Tillbaka till varan
Tipsa en vän
Mottagarens e-postadress:
Avsändare:
Din kommentar till varan:
Säkerhetskontroll:
Du behöver inte säkerhetskontrollen om du loggar in här
 
Robert Jacobsen, Bronce, abstrakt skulptur (cd)
På grund av copyright avgift på varan kan bilderna inte visas.
Abstrakt skulptur af Robert Jacobsen (1912-1993), udført i grønpatineret bronce,sign,R.J. H. 54, B. 53, D. 30 cm.

Robert Jacobsen var autodidakt billedhugger og grafiker. Debuterede på Kunstnernes Forårsudstilling i 1942. I 1962 blev han professor ved Akademie der Bildenden Künste i München. Modtog i 1966 den store Biennale-pris.

Udførte robuste stenskulpturer i begyndelsen af 40'erne, men forlod stenen i 1947 til fordel for jernet, der kunne gennembrydes og gøres mere luftig. Boede i Frankrig, hvor han arbejdede i et konstruktivt betonet formsprog. Flyttede i 1969 tilbage til Danmark, hvor han levede og arbejdede i Tågelund ved Egtved. Var med til at arrangere "Klar Form udstillingen" i København i 1951.

Robert Jacobsen blev især kendt for sine Picasso-inspirerede "dukker", hvor han anvendte skrot og tilfældige ting. Også hans kæmpe jernkonstruktioner har vundet stor berømmelse i ind- og udland. Robert Jacobsen opnåede også at blive professor på Kunstakademiets mur- og rumskole samt anerkendt som en af landets mest kendte abstrakte kunstnere.

Denne vare er en del af en større privat samling af moderne kunst.
 Till toppen
Användning av denna webbplats förutsätter godkännande av avtalen om köp- och försäljningsvillkor samt personuppgiftspolicy.
Copyright Lauritz.com 2004-2021